Dansk Nederland English

Byaasgaard Camping

Lige ned til Roskilde fjord i det smukke Nordsjælland

- en del af Nationalparken Kongernes Nordsjælland
Indhold
Velkommen
Reception og kiosk
ind- og udcheckning
Pladsen - faciliteter
Vores bådebro
Træf - stævner
Hjertestarter
Priser
Hytter
Nyheder
Kalender
Fotoalbum
Tema
Stalden
Omegn & links
Handelsbetingelser
Gode tilbud
Kontakt os
Vejrudsigt

14 m/s
13 m/s
Hundested
 Op
08:30
Ned
15:38
Mandag
Kl.
19 - 00
Skyet
Nedbør: 0 mm6o13.3 m/s WNW
13 m/s
Tirsdag
Kl.
00 - 06
Klarvær
Nedbør: 0 mm5o
Kl.
06 - 12
Lettskyet
Nedbør: 0 mm4o7.6 m/s N
7 m/s
Kl.
12 - 18
Delvis skyet
Nedbør: 0 mm4o3.0 m/s S
3 m/s
Kl.
18 - 00
Skyet
Nedbør: 0 mm3o7.2 m/s S
7 m/s
Onsdag
Kl.
00 - 06
Lett regn
Nedbør: 0.8 mm4o
Kl.
06 - 12
Regn
Nedbør: 1.9 mm4o13.5 m/s SSW
13 m/s
Kl.
12 - 18
Skyet
Nedbør: 0 mm6o6.9 m/s SSW
6 m/s
Kl.
18 - 00
Skyet
Nedbør: 0 mm6o3.8 m/s S
3 m/s
Torsdag
Kl.
00 - 06
Skyet
Nedbør: 0 mm5o3.5 m/s SSW
3 m/s

Velkommen

Kom indenfor | Om Byaasgaard | Campingpladsen| Oversigt over pladsen
Velkommen til Byaasgaard Camping

Kom indenfor

Det er os en fornøjelse at byde velkommen til Byaasgaard Camping på nettet.

Vi vil på disse sider forsøge at give dig et ærligt indtryk af Byaasgaard samt give dig så mange praktiske informationer som muligt. Vi håber, at det er lige så nemt at finde rundt på vores "netplads" som på campingpladsen. Vi har gjort vores bedste, for at det skal være så nemt som muligt begge steder.

Siderne er bygget op, så man benytter menuerne i venstre side til at komme rundt på "pladsen". Hvis du ikke kan finde de informationer, som du skal bruge, er du mere end velkommen til at kontakte os via e-mail eller telefon på 4792 3102.
Vores kontaktinformationer står under menupunktet "Kontaktinfo".

Med de bedste campinghilsner
og velkommen til Byaasgaard Camping
Hanne & Allan

Hanne og Allan på Byaasgaard Camping
Til top
Selve gården på Byaasgaard Camping

Om Byaasgaard

Gården
Selve gården, som er det første man møder, når man drejer fra Amtsvejen og ind på campingpladsen, kan datere sin ældste eksisterende længe tilbage til 1802, mens resten af gården er fra ca. 1919.

Gården Byaasgaard kan spores tilbage til 1700-tallet og har altid været en landbrugsejendom med dyr, gartneri og marker, og først i 1964 blev campingpladsen oprettet, inden det var blevet rigtigt populært at campere. Dermed er Byaasgaard en af Danmarks ældste campingpladser.

Gården består af hovedhuset og 4 længer med stråtag. En virkelig charmerende gammel gård med en stemning som gør, at man føler sig hensat til en gammel Morten Korch film. De stråtækte længer indeholder reception, kiosk, selskabslokale, fælleskøkken, bade- og toiletfaciliteter samt privat beboelse. Faciliteterne på gården er åbne året rundt. Ud over faciliteterne på gården, er der to sanitetsbygninger og et køkken mere på pladsen. Disse bygninger er dog kun åbne i perioden 1. april til 30. september.

Står man lige og mangler et ekstra pift til maden, så er det bare at benytte sig af nogle af de dejlige urter, der er plantet foran hvert af vores køkkener. Urterne er til fri afbenyttelse, og hvis man kun klipper de urter, man skal bruge, er der nok til alle.

Og på en bondegård skal der selvfølgelig være dyr, og det er der også på Byaasgaard. Vi har været så heldige, at 25 høns har valgt at helårscampere her, og vi har derfor indrettet et specielt område til campinghøns, i daglig tale kaldet ”Det Glade Hønseri”.
Hønseriet er stort med 5 forskellige hønseracer, så der er lidt forskelligt at kikke på. Hønsene lægger æg i forskellige farver, bl.a. hvid, lysegrøn, beige og chokoladebrun. Vi håber, at andre har samme glæde af hønsene, som vi har.

Til top
Gamle dage på Byaasgaard Camping

Campingpladsen

Tilbage i 1964 var campingpladsen blot en græseng, uden de store dikkedarer. Pladsen blev hurtigt populær blandt danskerne og sidenhen også blandt udenlandske campister, og det har den været lige siden. Som mange campister har sagt til os: "Har man én gang besøgt Byaasgaard Camping, er man nødt til at komme tilbage igen og igen. Der findes ikke noget dejligere sted at campere end på Byaasgaard.

At dette er sandt, kan vi kun give campisterne ret i. Og at det ikke er grebet helt ud af luften, kan vi konstatere ved, at nogle af vores campister har fejret 50 års jubilæum på pladsen, mens mange andre er kommet her igennem 10, 20 og 30 år.

Vi er stolte og glade over, at vores gæster er så trofaste, uanset om de ligger her i kortere eller længere tid, da vores gæster er med til at skabe den helt specielle positive og åbne atmosfære, der hersker på Byaasgaard, og som alle vores gæster oplever og hurtigt bliver smittet af. Vi har sågar campister som er startet her som børn med deres forældre, og som nu kommer her med deres egne børn. Så når man først har fået Byaasgaards sjæl under huden, er den svær at slippe af med igen.

Pladsen har igennem årene fået en utrolig smuk og alsidig beplantning, som er med til at gøre pladsen til noget helt unikt. Få campingpladser i Danmark har de samme charmerende rammer at byde på som Byaasgaard, og heldigvis findes der også andre steder. Det, der gør Byaasgaard unik, er at vi kan byde på alt lige fra vand, enge, skov og alt det midt imellem. At slentre en tur langs Roskilde Fjord, eller bare nyde udsigten over fjorden kan fjerne selv den værste stress og give ro i sjælen. Det er mere end svært ikke at komme i godt humør, når man først er ankommet til pladsen, og det er ikke ualmindeligt at blive mødt med et smil, når man færdes rundt der.

Nyder man at se en flot stjernehimmel, er Byaasgaard også stedet. Vi har valgt at minimere belysning så meget som muligt på pladsen om natten - ikke for at spare, men for at give mulighed for at opleve mørket og stjernerne. Mange steder er det svært eller tæt på umuligt at nyde en flot stjernehimmel. Derfor synes vi, at alle skal have chancen for at opleve himmelen uden en masse lys fra gadebelysning m.m. Så husk en god lommelygte, så er det ingen sag at finde vej i mørket om natten!

Pladsen er naturligt opdelt i flere forskellige niveauer, så der er dejligt mange skønne udsigtspunkter og kroge "gemt" rundt omkring på pladsen. De mange niveauer er med til at skabe en spændende plads, og giver alle muligheder for at finde netop den type plads, der tiltaler dem bedst muligt, hvad enten det drejer sig om en plads i skygge, læ, solskin eller noget der er imellem.

Selve det område, der bliver camperet på, er ca. 80.000 m2 stort, mens hele området dækker et areal på 255.000 m2. Der er masser af luft omkring en, så man behøver ikke være nervøs for at blive klemt - der er plads nok til alle. Vores standpladser er typisk mellem 100-150 m2, så der er plads til selv store vogntog.

Pladsen er meget børnevenlig. Ja, selv stranden er børnevenlig, da de første 100 meter er lavvande, så selv de mindste børn kan bade.

Byaasgaards placering ved indgangen til Roskilde Fjord er med til at skabe nogle helt specielle omgivelser. Uanset hvad tid på året man camperer, er naturen helt fantastisk og byder på et utal af oplevelser. Bare det at kunne nyde solopgangen over fjorden gør, at dagen starter på en god måde.

En del af vores arealer, specielt ved stranden, er udnævnt til bevaringsværdigt naturområde, netop på grund af naturen, dyre- og fuglelivet.

Byaasgaard Camping er blevet en del af ”Nationalpark Kongernes Nordsjælland”, og det må siges at være en stor anerkendelse af netop naturen og det arbejde, vi udfører for at være en aktiv og positiv medspiller i at sikre et godt miljø for vores fælles jord og alle på Byaasgaard.

Al strøm kommer fra vindmøller, og varme og varmt vand kommer fra træpiller.

En ting er sikkert: Vi gør alt, hvad vi kan for at bevare og forbedre dette unikke stykke natur, som Byaasgaard er en del af.

Og Halsnæs er som skabt til natur¬oplevelser. Her er masser af flotte vandre- og cykelstier. Fjorden indbyder til alle former for vandoplevelser, uanset om det er i kajak, båd, på et surfbræt, med en fiskestang, eller hvad der måtte friste en.

Byaasgaard er perfekt som base for oplevelser i Nordsjælland og København. Der er under en times kørsel til de fleste store seværdigheder på Sjælland.

Ønsker man at kommer til større byer, ligger Hillerød under en 1/2 times kørsel væk og Roskilde, Helsingør og København kan nås på en time. Har man ikke selv et transportmiddel, har Byaasgaard sit eget busstoppested lige uden for døren. Ellinge hedder det (HT område), så selv efter en hyggelig dag/aften på havnen i Hundested, er det muligt at komme sikkert og nemt tilbage til pladsen.

Ønsker du at vide mere om omegnen og Nordsjælland, så klik på "Omegn & links" i menuen til venstre.

I receptionen hjælper vi gerne med information om vandre- og cykelruter samt lokale seværdigheder.

Har du en smartphone eller en tablet, er det muligt at hente Byaasgaards App i App Store, der hører til din smartphone. Her er der mange praktiske informationer om Byaasgaard og Halsnæs.

Hvis du skulle opleve mangler eller andre uhensigtsmæssigheder under dit ophold, beder vi dig venligst informere os hurtigst muligt, så vil vi forsøge at hjælpe i det omfang, det er muligt for os.

Til top